Nevsehir GHSIM Women

Leagues Played
Turcja - TKBL - Kobiety 1

Results

Turcja - TKBL - Kobiety 11/30 14:55 - Nevsehir GHSIM Women v Mersin BSB Gelisim Women L 62-78
Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Nevşehir GHSIM Kadın Basketbol Takımı, Nevşehir'de bulunan ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden bir profesyonel basketbol takımıdır.

Takım, 2008 yılında "Nevşehir Üniversitesi Spor Kulübü" adıyla kurulmuştur. 2017 yılında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle Nevşehir GHSIM adını almıştır.

Nevşehir GHSIM Kadın Basketbol Takımı, 2019-2020 sezonunda TB2L'de şampiyon olup Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne yükselmiştir. Takım, Süper Lig'de ilk sezonunda 10. sırada yer almıştır.

Nevşehir GHSIM Kadın Basketbol Takımı'nın iç saha maçları, Nevşehir Kapalı Spor Salonu'nda oynanmaktadır. Takımın renkleri kırmızı, siyah ve beyazdır.

Takımın başantrenörü, 2022-2023 sezonundan itibaren Hüseyin Çırak'tır. Kadroda, milli takım oyuncuları dahil olmak üzere birçok yetenekli oyuncu bulunmaktadır.

Nevşehir GHSIM Kadın Basketbol Takımı, Nevşehir'i Türkiye'nin en üst düzey kadınlar basketbol liginde temsil etmekte ve şampiyonluk hedeflemektedir.